Jongeren versterken elkaar om sterk te staan op de arbeidsmarkt

Ben je jonger dan 30 en wil je werken aan je loopbaan?

** volg 2 GRATIS workshops in GENT **

Ook als je nog niet lang aan het werk bent, kan je het gevoel hebben dat je energiepeil zakt. Misschien zit je niet helemaal op je plek of zijn er zaken waar je moeite mee hebt. Je voelt het wel, maar je weet niet hoe je er mee aan de slag moet.

We helpen je op weg! Meer info over de workshop: hier

Onze vaststelling

1. Covid-19 heeft impact op jeugdwerkloosheid

Volgens het Europees Parlement kan Covid-19 leiden tot het ontstaan van een “lockdowngeneratie”, omdat de crisis een impact heeft op arbeidskansen voor jongeren.

Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie heeft de pandemie een “rampzalige en disproportionele” impact op jeugdwerkgelegenheid. Er zijn obstakels om door te gaan met opleiding, van baan te wisselen en de arbeidsmarkt in te stappen.

2. Jongeren hebben beperkt zicht op hun talenten

Er ontstaat burn-out door een sumiere begeleiding bij studiekeuze, tekort aan zelfinzicht rond talent (wat drijft mij, waar word ik gelukkig van) en gebrek aan opleiding in professioneel generieke competenties.

3. Strengere voorwaarden voor loopbaancoaching

Loopbaancoaching met focus op talent zorgt voor inzicht en slagkracht bij coachees. De Vlaamse Overheid heeft de voorwaarden voor loopbaancheques verstrengd. Je moet min 7 jaar werkervaring hebben. Jonge mensen vallen uit de boot. Maar daarom niet minder op zoek…

Onze doelstelling

Met dit project geven we jongeren zelf de tools in handen om hun employability te vergroten.

Als loopbaancoach begeleiden we heel wat mensen die de verkeerde studiekeuze gemaakt hebben, die na jaren werken nog steeds geen zicht hebben op waar ze goed in zijn of die generieke professionele skills missen om conflicten aan te pakken.

We vermoeden dat hier te weinig aandacht voor is tijdens opleiding en stage.

Nochtans is het belangrijk dat jongeren al vroeg deze skills aanleren, omdat het hun mentale gezondheid en werkgeluk bevordert.

Onze aanpak

Workshop

We bieden jongeren (18-29 jaar) een laagdrempelige workshop in groep. De focus ligt op sterktes en talenten. De deelnemers maken contact met hun drijfveren, zien de sterktes in hun valkuilen en krijgen zicht op hun ideale contexten. We werken krachtgericht.

De werkvormen zijn motiverend, speels en bovenal sterk waarderend. Dit maakt ze laagdrempelig en zorgt voor veiligheid in de groep. We laten ons inspireren door talentdenken, oplossingsgericht werken en appreciative inquiry.

Community

De interactie tussen de deelnemers zorgt voor peer-to-peer leren en groepsreflectie. Aan de hand van zelfreflectie, groepsfeedback en reflecties van de facilitator krijgt iedere deelnemer zijn eigen charter mee naar huis. Hiermee kan hij/zij een studiekeuze maken of zich op een positieve manier in de kijker zetten tijdens sollicitaties of op de werkvloer. We blijven contact houden met de deelnemers en faciliteren onderlinge uitwisseling.

Uitrol

Daarna leiden we jongeren op om zelf de workshops te geven (train de trainer). Zowel online als fysiek. Aansluitend bij het medium dat jongeren gebruiken en makkelijk verspreidbaar in Nederlandstalig België. Zo versterken jongeren elkaar op een betaalbare en laagdrempelige manier.

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Inside Out Fonds, beheerd door Koning Boudewijnstichting.

Gebruikersonderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met AP Hogeschool Antwerpen.

%d bloggers liken dit: