Je smartphone bewust en duurzaam gebruiken

Dit project is een samenwerking tussen #ANTcollectief, BOS+, CATAPA vzw, uitgebreid met het Netwerk Bewust Verbruiken en Formaat (federatie Belgische jeugdhuizen).

De gemiddelde smartphone doet 2,5 jaar dienst. Verontrustend, als je weet dat mijnbouw één van de 4 grootste drivers van ontbossing wordt genoemd. De toeleveringsketen van onze elektronica zorgt daarnaast voor heel wat andere milieu- en sociale problemen (vervuiling door chemische stoffen en zware metalen, ontbossing, verlies van landbouwgrond en biodiversiteit, schending van mensenrechten en criminalisering). De impact van mijnbouw op ontbossing, bosdegradatie en verontreiniging van het leefmilieu wordt wel eens de verborgen kost van elektronica genoemd.

Met deze escape game beïnvloeden we de relatie die jonge gebruikers hebben met hun elektronische  toestellen.

In een reeks workshops ontwierpen we samen met de medewerkers en vrijwilligers van BOS+ en CATAPA 3 parallelle games voor 16-jarigen. #ANTcollectief nam ook het ontwerp en de productie van enkele spelelementen voor zich.

De lancering van deze game was voorzien voor 1 mei 2020 in Gent om daarna verder te trekken naar Brussel en Antwerpen. Dit is uitgesteld door Corona.

Meer info rond dit project via: annelies@antcollectief.be

Voor meer info rond de escape game: kato.vandenbussche@bosplus.be

%d bloggers liken dit: